Home | | Science 8th Std | Questions Answers

Libre Office Calc | Chapter 23 | 8th Science - Questions Answers | 8th Science : Chapter 23 : Libre Office Calc

Chapter: 8th Science : Chapter 23 : Libre Office Calc

Questions Answers

8th Science : Chapter 23 : Libre Office Calc : Text Book Back Questions Answers, Solution

TEXTBOOK EXERCISES

 

I. Choose the best answer.

 

1. All functions begins with an ______ sign

a) =     

b) -    

c) >   

d) }

[Answer: (a) = ]

 

2. ______ function is used to calculate the total of a given set of values.

a) Average 

 b) Sum 

c) Min 

 d) Max

[Answer: (b) Sum]

 

3. The _____ character is used in text formula.

a) Ampersand

b) Comma

c) Exclamation

d) Hyperlink

[Answer: (a) Ampersand ]

 

4. Which of the following is a relational operator?

a) +

 b) > 

 c) -

 d) NOT

[Answer: (b) >]

 

5. The ________ function returns the smallest value in a set of values.

a) Average 

b) Sum 

c) Min 

d) Max

[Answer: (c) Min]

 

II. Answer in detail.

 

1. Explain count function with an example.

Answer: Use the count function to get the number of entries in a number field that is in a range or array of numbers.

Example:

= COUNT(A2:A6)

Result = 5

2. What is the purpose of charts?

Answer: The main functions of a chart are to display data and invite further exploration of a topic. The purpose of chart is to visualize the data for easy understanding. 

3. What is the use of Sorting?

Answer: Sorting is the process of arranging data in ascending or descending order. The most commons uses of sorted sequences are: making lookup or search efficient, making merging of sequences efficient.

4. What is the use of MAX () and MIN () functions?

Answer:  Use of Max(): Calculates the maximum value from a given set of values

Use of Min(): Calculates the minimum value from a given set of values

5. What is cell address?

Answer: The cell address is a combination of column letter and row number.


Tags : Libre Office Calc | Chapter 23 | 8th Science , 8th Science : Chapter 23 : Libre Office Calc
Study Material, Lecturing Notes, Assignment, Reference, Wiki description explanation, brief detail
8th Science : Chapter 23 : Libre Office Calc : Questions Answers | Libre Office Calc | Chapter 23 | 8th Science


Privacy Policy, Terms and Conditions, DMCA Policy and Compliant

Copyright © 2018-2023 BrainKart.com; All Rights Reserved. Developed by Therithal info, Chennai.