Home | | Maths 4th Std | Exercise 5.5 (estimation of the total cost)

# Exercise 5.5 (estimation of the total cost)

Text Book Back Exercises Questions with Answers, Solution : 4th Maths : Term 3 Unit 5 : Money ; Exercise 5.5 (estimation of the total cost)

Exercise 5.5

1. Meera went to vegetable shop. He bought brinjal for  29.75, drumstick for  14.60, raddish for  34.50 and carrot for  42.80. Find the total amount and estimate to the nearest one rupee? 2. Vasu bought car toy for  37, Bear toy for  24, monkey toy for  86. Find the estimated cost and find the difference in estimation close to nearest 10 rupees. Answer: Difference in estimation = 150 − 147 = ₹3

Difference in estimation close to nearest 10 rupees = 0

3. In the book shop Manibalan bought Bharathiyar book for  26.40, Gandhi book for  18.60, Abdul kalam book for  43.70 and Kumaran book for  51.90. Find the estimated cost and difference in estimation closes to nearest one rupee. Estimated cost = 142

Difference in estimation = 142 − 140.60 = 1.40

Difference in estimation closes to nearest one rupee = 2

4. Geetha bought Jasmine for  37, Rose for  58, Mullai for  26 and Marigold for  82. Find the estimated cost and difference in estimation, close to the nearest ten rupees. Estimated cost = 210

Difference in estimation = 210 − 203 = 7

Estimation close to the nearest ten rupees = 10

Tags : Money | Term 3 Chapter 5 | 4th Maths , 4th Maths : Term 3 Unit 5 : Money
Study Material, Lecturing Notes, Assignment, Reference, Wiki description explanation, brief detail
4th Maths : Term 3 Unit 5 : Money : Exercise 5.5 (estimation of the total cost) | Money | Term 3 Chapter 5 | 4th Maths