Text Book Back Exercises Questions with Answers, Solution : 5th Maths : Term 2 Unit 5 : Interconcept : Exercise 5.3 (Relation between Distance and Money)

**Exercise 5.3**

** **

**1. Answer the
following:**

__i. Cost per kilometer = ₹ 5__

Cost for 180km = ₹5 × 180=₹900

Cost for 180km = **₹ 900**

__ii. Cost per kilometer = ₹ 8__

Cist for 220km = ₹8 × 220 =
₹1760

Cost for 220km =** ₹1760**

__iii. Cost per kilometer = ₹4__

Cost for 315km = ₹ 4 × 315 =
₹1260

Cost for 315km =** ₹ 1260**

__iv. Cost per kilometer = ₹6__

Cost for 420km = ₹6 × 420 =
₹2520

Cost for 420km =** ₹ 2520**

__v. Cost per kilometer = ₹3__

Cost for 580km = ₹3 × 580 = ₹1740

Cost for 580km = **₹1740**

** **

**2. Sneha spent ₹ 7 per
Km for a trip and she travelled 850km. How much is the total cost of the trip?**

Sneha spent money per km = ₹ 7

Sneha spent money for 850 km = ₹ 7 × 850 = ₹5950

**Total
cost of the trip = ₹ 5950**

** **

**3. Prabhu spent ₹ 9per
Km for a trip and he travelled 580km. How much is the total cost of the trip?**

Prabhu spent money per km = ₹ 9

Prabhu spent money for 580 km = ₹ 9×580 = ₹5220

**Total
cost of the trip = ₹ 5220**

** **

__Answer:__

**Exercise 5.3**

**1. i) ₹
900 ii) ₹ 1760 iii) ₹ 1260 iv) ₹ 2520 v) ₹ 1740**

**2. ₹5950 **

** 3. ₹5220**

Tags : Interconcept | Term 2 Chapter 5 | 5th Maths , 5th Maths : Term 2 Unit 5 : Interconcept

Study Material, Lecturing Notes, Assignment, Reference, Wiki description explanation, brief detail

5th Maths : Term 2 Unit 5 : Interconcept : Exercise 5.3 (Relation between Distance and Money) | Interconcept | Term 2 Chapter 5 | 5th Maths

**Related Topics **

Privacy Policy, Terms and Conditions, DMCA Policy and Compliant

Copyright © 2018-2023 BrainKart.com; All Rights Reserved. Developed by Therithal info, Chennai.