Home | | Maths 4th Std | Exercise 2.3: Multiplication 7th Table

# Exercise 2.3: Multiplication 7th Table

Text Book Back Exercises Questions with Answers, Solution : Exercise 2.3: Multiplication 7th Table

Exercise 2.3: Multiplication 7th Table

Multiplication 7th Table

Complete the 7th table: (using maths kit box). 7 Piece tan gram

Exercise 2.3

1. 3 × 7 = 21

2. 6 × 7 = 42

3. 9 × 7 = 63

4. A box contains 7 pens. How many pens are there in 5 boxes?

No. of pens in 1 box = 7

No. of pens in 5 boxes = 5 × 7

= 35

Answer: There are 35 pens in 5 boxes.

5. One week has 7 days. Calculate the number of days in 10 weeks?

No. of days in 1 week = 7

No. of days in 10 weeks = 10 × 7

= 70

Answer: There are 70 days in 10 weeks

Tags : Numbers | Term 2 Chapter 2 | 4th Maths , 4th Maths : Term 2 Unit 2 : Numbers
Study Material, Lecturing Notes, Assignment, Reference, Wiki description explanation, brief detail
4th Maths : Term 2 Unit 2 : Numbers : Exercise 2.3: Multiplication 7th Table | Numbers | Term 2 Chapter 2 | 4th Maths